23.8.2014 – IKÄKAUSIPAINIT PORVOOSSA

Porvoon Weikot järjesti lauantaina 23.8.2014 vapaapainin ikäkausipainit Porvoon Urheiluhallilla. Seuratasolla kilpailun ykköstilan vei Helsingin Painimiehet 13 osallistujalla. Weikkojen seitsenhenkinen joukkue sijoittui toiseksi. – Ihan hyvin meni. Omia painijoita meiltä tosin puuttui sairastelun vuoksi, ihan kolme neljä parhaista kavereista. Yksilöistä kaksi nousi ylitse muiden. – Kyllä Kasperi Kauhanen on ikäluokkansa ylivoimaisesti paras painija Suomessa. Helsingin Tarmon Veikko Röyskö on myös kova painija. He kaksi olivat varmasti kovimmat, totesi Porvoon Weikkojen puheenjohtaja Mika Vuori. Nyt painitut ikäkausipainit olivat kolmannet Porvoossa järjestetyt kilpailut kuluvana vuonna, ja samalla myös vuoden viimeiset. Seura on kansallisella tasolla kovassa nousussa. – Tämän vuoden puolivälissä Weikot oli Suomen seurapisteissä sijalla yhdeksän, joka on jotain ihan muuta, kun yleensä ollaan oltu siellä 40. tienoilla. Saa nähdä, päästäänkö lähiaikoina valioseurojen joukkoon, Vuori aprikoi. Tapahtumien järjestämisellä kotikaupungissa on suuri merkitys Weikkojen toiminnalle. – Kyllä se on tärkeää, että omat painijat pääsevät Porvoossakin ottelemaan. Lisäksi laji tulee samalla tutuksi myös muille. Kilpailutoiminnan kautta harrastajamääräkin seurassa on lisääntynyt. Olemme nyt järjestäneet näitä kilpailuja sen verran, että meillä alkaa olla jo rutinoitunut kisakoneisto. Se on tärkeää, että sitten isommissa kisoissa kaikki sujuu, kuten pitääkin. Seuraavia isompia kilpailuja Weikot pääsevät isännöimään syksyllä 2015, jolloin Porvoossa järjestetään Koululiikuntaliiton vapaapainin mestaruuskilpailut. Ko. kilpailut ovatkin painin ehdottomasti suurimmat kilpailut maassamme. Suomalaisen ja porvoolaisen painin tulevaisuus näyttää Vuoren silmissä valoisalta. – Sanon suoraan, että junioripainin tila Suomessa ei ole ikinä ollut näin hyvä, kun se on tällä hetkellä. Sen on pakko realisoitua ennemmin tai myöhemmin myös aikuisten tasolla. Meillä Porvoossakin on niin paljon hyviä kavereita, että uskon ainakin jostain heistä kasvavan maailmanluokan painijan. Seura tekee kovasti töitä sen eteen, että siihen olisi kaikki mahdollisuudet. Nouseminen kovalla tasolla edellyttää toki, että urheilijan oma motivaatio kestää. Tämä vuoden osalta Weikkojen järjestämät painitapahtumat ovat siis takana, ja seuraavat ikäkausikilpailut järjestetään kreikkalais-roomalaisessa painissa ensi vuoden alussa. Porvoon Weikkojen puheenjohtaja, Mika Vuori esittää kiitoksensa kaikille talkoomiehille ja -naisille sekä ottelunjärjestäjille ja tuomareille, jotka ovat olleet auttamassa 112 vuotta vanhaa seuraamme järjestämään hienoja painitapahtumia Porvoossa.

PoWe:n tulokset:

  • Aloittelijat 34 kg: 4. sija: Mitro Kutvonen
  • Pojat 10 v 33 kg: 2. sija: Otto Laaksonen
  • Pojat 10 v 38 kg: 3. sija: Tuukka Kristen
  • Pojat 13 v 36 kg: 1. sija: Kasperi Kauhanen
  • Pojat 17 v 59 kg: 2. sija: Patrick Österlund
  • Pojat 17 v 95 kg: 1. sija: Leo Flinkman
  • Tytöt 27 kg: 1. sija: Iita Pakkanen

Seurojen pisteet:
1. Helsingin Paini-Miehet 65, 2. Porvoon Weikot 35, 3. Karkkilan Urheilijat 24, 4. Vantaan Sampo 12, 5. Helsingin Haka 11, 6. Viipurin Voimailijat 9, 7. Turun Voimamiehet ja Ylä- Tikkurilan Kipinä 9, 9. Loviisan Riento ja Helsingin Tarmo 6, 11. Espoon Urheilijat 4.

Ikp Powe 2014

KUTSU

TULOKSET

Aloittelijat:

34 kg: 1) Toivo Aalto HPM, 2) Alihanov Mohammed HPM, 3) Laura Turpeinen KarkU, 4) Mitro Kutvonen PoWe.
41 kg: 1) Luukas Tuomimäki HPM, 2) Eemeli Metso HPM, 3) Aapo Tuomimäki HPM.

Pojat 10v:

25 kg: 1) Jesse Mustonen VaSa, 2) Oskari Pursiainen YTK, 3) Eemil Helle TVM.
28 kg: 1) Jami Flinkman HPM, 2) Joonas Koivisto TVM.
33 kg: 1) Kasperi Karppinen VV, 2) Otto Laaksonen PoWe, 3) Jesse Nordman YTK, 4) Santeri Karppinen VV, 5) Otso Pere HPM.
35 kg: 1) Unto Haaslahti HPM, 2) Rasmus Axelsson Haka, 3) Topi Iisakka KarkU.
38 kg: 1) Niko Heijari LoRi, 2) Akseli Partanen HPM, 3) Tuukka Kristen PoWe.

Pojat 13v:

32 kg: 1) Akseli Erkkola HPM, 2) Henri Tallgren KarkU.
36 kg: 1) Kasperi Kauhanen PoWe, 2) Roope Julkunen HPM.

Pojat 17v:

59 kg: 1) Veikko Röyskö Tarmo, 2) Patrick Österlund PoWe, 3) Olli Rossi EsU, 4) Niko Andersson KarkU.
66 kg: 1) Jami Järvinen Haka.
95 kg: 1) Leo Flinkman PoWe, 2) Patrick Andersson KarkU.

Tytöt:

27 kg: 1) Iita Pakkanen PoWe.
43 kg: 1) Jenna Mustonen VaSa, 2) Iini Enlund HPM, 3) Amalia Pere HPM, 4) Mea Laakso KarkU.

Seurojen väliset pisteet:

1. Helsingin Paini-Miehet 65, 2. Porvoon Weikot 35, 3. Karkkilan Urheilijat 24, 4. Vantaan Sampo 12, 5. Helsingin Haka 11, 6. Viipurin Voimailijat 9, 7. Turun Voimamiehet ja Ylä- Tikkurilan Kipinä 9, 9. Loviisan Riento ja Helsingin Tarmo 6, 11. Espoon Urheilijat 4.

Osanottajia 39, seuroja 13, otteluita 44.

 

Ajankohtaista