Porvoon Weikkojen harjoitusryhmät on jaettu kahteen ryhmään, joista Osla-ryhmässä harjoittelevat aloittelijat ja kilparymässä kilpailijat. Weikkojen valmentajina toimivat Harri Uusimäki, Heikki Hirvonen, Tomi Rajamäki, Roman Enojärvi, Onni Turunen ja Leo Flinkman.

PAINIHARRASTUS

  • Lisää sosiaalisuutta.
  • Kehittää monipuolisesti nuoren fyysisiä ominaisuuksia.
  • Opettaa hyviä käytöstapoja ja muiden ihmisten kunnioittamista.
  • Opettaa itsenäisyyttä kilpailumatkoilla.

PERUSKYSYMYKSIÄ PAINIHARRASTUKSESTA

Maksut?

Moneen muuhun lajiin nähden paini on edullinen harrastus. Porvoon Weikoissa maksut koostuvat jäsen- ja harjoitusmaksuista. Kaikilla harrastajilla tulee myös olla Suomen Painiliiton lisenssi, joka sisältää myös vakuutuksen. Vuosittaiset maksut lähetetään MyClub -järjestelmän kautta.

Varusteet?

Painiharrastuksessa tulee kustannuksia myös varusteista, joista olennaisimpia ovat painitossut, t-paita ja shortsit/verkkarit. Kilpailuihin tarvitaan myös kahdet trikoot (Lainatrikoita löytyy salin kaapista). Aluksi jalkineiksi käyvät sisäpelikengät, joiden tulee turvallisuussyistä olla mahdollisimman ohutpohjaiset. Kaupasta aloittelijan painitossut voi hankkia noin 50 eurolla.

Koska ja missä ryhmässä?

Porvoon Weikkojen harjoitusajat löydät internet -sivuiltamme. Nuorempien ja pienempien ensikertalaisten tulisi aloittaa harrastuksensa aloittelijoiden ryhmässä, josta heitä taitojen kehittyessä ohjataan eteenpäin. Porvoon Weikot aloittaa koulujen alettua syksyisin uuden aloittelijoiden ryhmän, johon uusien tulokkaiden on helppo liittyä mukaan. Painia aiemmin harrastaneiden/vanhempien/painavampien harjoitusryhmä voi olla myös muu kuin aloittelijoiden ryhmä – Painissa kun tarvitaan aina se kaveri, jonka kanssa lajia harjoitellaan.

Minkä ikäisenä?

Porvoon Weikkojen painikoulu on tarkoitettu pääsääntöisesti kouluikäisille lapsille, mutta nuorempiakin harrastaja voidaan ottaa tapauskohtaisesti mukaan. Silti n. viittä ikävuotta voidaan lähes poikkeuksetta pitää minimivaatimuksena harrastuksen aloittamiselle. Yläikärajaa painiharrastuksen aloittamiselle ei kuitenkaan ole.

Eli rohkeasti vain painisalille ja kysymään valmentajilta - He kyllä opastavat sinua eteenpäin!

treenit a 

Ajankohtaista