• Paini oli yksi antiikin Kreikan olympialajeista, jota harrastettiin miehisen sotilaskunnon parantamiseksi. Nykyajan olympialaisissa kilpaillaan kreikkalais-roomalaisessa painissa, vapaapainissa sekä naispainissa (vapaapaini).
  • Kreikkalais-roomalaisen ja vapaapainin merkittävimpänä erona on, että kreikkalais-roomalaisessa painissa vastustajasta ei saa ottaa otetta lantion alapuolelta, kun taas vapaapainissa sallittuja ovat myös otteet jaloista ja jaloilla.
  • Painijan tärkeimpiä ominaisuuksia ovat taito ja oivalluskyky, mutta myös voimaa ja kestävyyttä vaaditaan. Painiminen perustuu nopeisiin tilannearvioihin, vastustajan virheiden hyödyntämiseen ja niiden perusteella tehtyihin omiin ratkaisuihin.
  • Paini on taitolaji, joka kehittää henkistä voimaa, luovuutta, mielikuvitusta, nopeaa reaktiokykyä, ketteryyttä, koordinaatiota ja yksilöllisyyttä. Harrastuksen voi aloittaa jo hyvin nuorena (noin 5-7 vuotiaana), ja siksi se sopiikin lajina nimenomaan lapsille voimataidon kehittäjänä ja antaa hyvät valmiudet harrastaa muita lajeja. Painissa voi kilpailla jo harrastuksen varhaisessa vaiheessa, sillä aloittelijoillekin järjestetään omia sarjoja. Kilpailuissa samanpainoiset henkilöt painivat omissa sarjoissaan. Tämän lisäksi ikäkausikilpailuissa samanikäiset painijat ottelevat omissa sarjoissaan painoluokan mukaan.

Paini (Wikipedia)

Kreikkalais-roomalainen paini (Wikipedia)

Vapaapaini (Wikipedia)

Ajankohtaista

07.12.2018
Porvoon Weikot järjestää tulevana lauantaina...
23.11.2017
VERKKARIT, PAIDAT JA PIPOT   Maksu seuran...